- Indien u een dossier heeft bij een ARBO-dienst (bedrijfsarts), het UWV (Verzekeringsarts) of de gemeentelijke sociale dienst (GGD-arts) bent u verplicht uw behandelconsulten goed te noteren en bij te houden. U dient hiervoor een consultlijst in uw agenda te hanteren die u gebruikt als u op controle moet en/of gebeld wordt. Ook uw zorgverzekeraar kan de behandeldata bij u opvragen.
- Consultplanning en andere communicatie wordt struktureel gecommuniceerd via email (niet via whatsapp). Indien u niet reageert of onvolledig reageert op mails kan niet constructief samengewerkt worden en wordt uw behandeling gestopt (zie "uw eigen verantwoordelijkheid").
- Consulten worden hier ingeroosterd binnen de beschikbare ruimte . Voor een (chronische) behandeling moet u rekenen op 2-3 consulten per maand van gemiddeld 60 minuten, soms meer, soms minder. Dit kunnen zijn: consulten via telefoon, via email en consulten hier in de praktijk. De tijd die voor u gereserveerd wordt wordt verplicht gedeclareerd, behalve als u zich bij verhindering u niet (binnen 48 uur van te voren) afmeldt , dan wordt de gereserveerde tijd bij u zelf in rekening gebracht als no-show en die kunt u niet declareren bij uw zorgverzekeraar. De no-show consulten worden verrekend aan het eind van een halfjaarperiode. Van u wordt verwacht dat u de consulten zelf noteert in een agenda . Van u wordt ook verwacht dat u zelf het initiatief neemt om consulten af te spreken en goed in uw agenda te noteren. Indien u langer dan 7 weken geen consult heeft gehad vergoedt uw zorgverzekeraar niet meer, dus houdt u zelf uw consultritme ook goed in de gaten. Vlak voor het consult krijgt u een memo. U dient uw aanwezigheid per mail te bevestigen. U kunt u bij een te late afmelding niet beroepen op de datum van het verzenden van een memo. Een memo is service. U bent zelf verantwoordelijk voor het noteren van uw consulten en het op tijd afmelden.
- Consulten zijn alle directe contacten die uw diagnose en behandeling betreffen: face to face contacten, telefonische contacten, mailcontacten en andere digitale contacten. Alle consulten moeten volgens de verplichte regelgeving per activiteit met datum, begintijd, eindtijd en prestatiecode geregistreerd worden en maandelijks gedeclareerd worden.
- Behoudens aantoonbare overmacht (welke u wel moet melden!) dient u zich binnen 48 uur vooraf per mail af te melden. Noteer consultdata in een agenda of op een kalender. Indien u onverwachts bij een andere zorgverlener moet zijn: geef dit tijdig 48 uur voor uw afspraak per mail door . Niet nagekomen afspraken worden ook dagelijks geregistreerd. U krijgt bij niet afmelden een mail dat u niet verschenen bent en de voor u gereserveerde tijd wordt aan het eind van een periode (meestal is dit hier 1 keer per half jaar) als no-show verrekend, dat wil zeggen dat u niet afgemelde consulten zelf moet betalen want deze worden volgens de regelgeving ZPM en NZa niet vergoed door uw zorgverzekeraar . Indien meermaals niet verschijnen zonder afmelding het geval is kan dit leiden tot aantasting van de professionele relatie waardoor stoppen van de behandeling behandeling de beste keuze is.
- De gereserveerde tijd wordt conform de regels van het ZPM (Zorg Prestatie Model) gedeclareerd. Dus als er 90 minuten gereserveerd wordt en u komt maar 30 minuten wordt toch 90 minuten gedeclareerd.
- Het wijzigen van tijdstippen van consulten is niet mogelijk omdat er gewerkt wordt met een strikte planning.
- Een standaard behandel consult is 60 minuten een dubbel behandelconsult is 90 minuten en een dubbelplusconsult 120 minuten.
- Een standaard diagnostiek consult is 90 minuten een dubbel diagnostiek 120 minuten. Vragenlijsten zijn onderdeel van een diagnostiekconsult. Een nieuw zorgtraject start altijd met 3-4 diagnostiekconsulten.
- Diagnostiekconsulten zijn verplicht binnen de regelgeving, bij start van het zorgtraject en vervolgens 1 x per 6 maanden en hebben een hoger tarief dan behandelconsulten. Het maximum aantal toegestane diagnostiekconsulten bij de start van een zorgtaject is 4 van elk 120 minuten.
- De gereserveerde tijd wordt strikt gehanteerd, m.a.w. het consult loopt niet uit!
- Indien u te laat bent wordt volgens de regelgeving de geplande/gereserveerde tijd verplicht gedeclareerd. Indien u te laat bent wordt de te laat tijd niet aan het consult geplakt!
- Indien u iemand meeneemt tijdens een consult dient u dit van te voren aan te vragen. Een groepsconsult heeft een duurder tarief.
- De tarieven van consulten staan niet ter discussie want deze zijn vastgesteld voor gecontracteerde zorg door de zorgverzekeraar en bij ongecontracteerde zorg zijn de tarieven van de Nederlandse Zorgautoriteit van toepassing. Bij ongecontracteerde zorg moet u rekening houden met eigen bijdragen. Deze zijn doorgaans minimaal 20% van de NZa-tarieven doch kunnen afhankelijk van het soort polis gemakkelijk oplopen tot 30-40%.
- U dient uw telefoon omwille van het storend effect tijdens consulten volledig uit te schakelen.
- Consultgesprekken worden wederzijds niet opgenomen.
- Alle planning-communicatie volgt via persoonlijke en veilige email. Dringend verzoek regelmatig in uw mail te kijken!